Slunce ve skleničce

Posledních pár dní mě naladilo na krásné počasí a hlavně na čerpání energie ze sluníčka, nicméně je měsíc, kterému se ne nadarmo říká „April“, takže aprílové počasí. Venku je vlezlá zima, zamračeno a nevlídno, proto jsem se rozhodla udělat si svoje slunce. Krásné žluté slunce ze skleničky.

Přepuštěné máslo, to je to moje slunce ze skleničky. Tento zázrak používaly už naše babičky, ne proto, že by to bylo IN ale proto, že přepuštěním se máslo zbaví mléčné bílkoviny a tím je déle trvanlivější i v pokojové teplotě a není tu nebezpečí žluknutí. S nástupem chladniček se od přepouštění upustilo, nicméně se koná opětovné zařazení přepuštěného másla zpátky do našich jídelníčků.

DSC_0030

Největší použití má přepuštěné máslo v indické kuchyni, a v různých stravovacích stylech. Já osobně jsem se k němu dostala díky paleu.

Výhodou přepuštěného másla je vysoký kouřový bod, to znamená, že když nejste zrovna ideální kuchařky, tak se Vám hned tak nepřepálí. Takže smažené jídlo bude krásně křupavé a bude mít úžasnou chuť.

DSC_0043

Na internetu v dnešní době naleznete spoustu receptu jak na přepuštěné máslo, nebo je již mnoho firem, které ho prodávají. Já zastávám názor, že nejlepší doma udělané, protože si můžete pohlídat ingredience, z kterého je děláno, hlavně kvalitu másla, nejlepší je farmářské. A hlavně si ho můžete dochutit, jak chcete, přidat čerstvé bylinky, či česnek a pro mě je to také především relaxace.

Mám ráda přehled o tom co jím, jaké palivo dodávám svému tělu. A když už si mám něco uvařit, tak od základu. Ráda vařím, je to pro mě opravdu relaxace a velké uspokojení, když si k jídlu sednu a vím, že jsem ho celé uvařila já z kvalitních surovin. A přepuštěné máslo je u mě opravdu základ.

DSC_0056

Zkuste si ho jednou také udělat a věřte, že mi dáte za pravdu.

 

1 komentář u „Slunce ve skleničce

Komentáře nejsou povoleny.