Švestková omáčka

Švestková omáčka
švestková omáčka z čerstvých švestek je naprosto luxusní k masu
Write a review
Print
Total Time
25 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. čerstvé švestky
  2. skořice
  3. kurkuma
  4. pepř
  5. sůl
  6. citrón
  7. tuk
Instructions
  1. Švestky vypeckujeme, lehce pokrájíme a hodíme na rozpálený tuk (já použila sádlo), necháme rozvařit, což je rozvařeno během pár minutek. Při rozvařování trošičku podlijeme, můžeme buď vínem nebo vodou. Já použila vodu, neb jsem v programu Whole30 a alkohol nemůžu, i když by byl zredukován. Přidáváme koření a pár kapek citrónové šťávy. Přesné množství koření vám neřeknu, prostě podle oka a hlavně podle chuti. Po deseti minutách sundáme z plotny a můžeme buď propasírovat a nebo rozmixovat, já zásadně vše mixuji, neb je to rychlejší a nepotřebuji tolik kuchyňského náčiní. Kdo to pak má všechno umývat.
Notes
  1. Švestkovou omáčku jsem tentokráte použila ke grilované cuketě a pomalu pečenému vepřovému masu, bylo to velmi lahodné. Mám ráda kombinace sladké chuti švestek a pikantnosti pepře. Prostě ovoce a pepř jsou moje jedničky.
https://www.promenyoblezeny.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *